Hoe Veilig is jouw Camper?

Een camper is een kostbaar bezit. Letterlijk ook. Want je gaat er niet alleen met alle vrijheid mee op vakantie, maar een camper is prijzig. Zeker voor wie ook wel wat waarde hecht aan comfort. Dat maakt helaas dat campers steeds nadrukkelijker bij criminelen op de radar komen. Campers zijn zowel waardevol als mobiel; de droom van elke dief. Camperdiefstal is steeds vaker het werk van georganiseerde misdaad. Bendes stelen campers op bestelling, brengen ze razendsnel naar het buitenland en verkopen ze op de zwarte markt.

Als je hoofd volop naar vakantie staat, is dat wellicht een erg ongezellige gedachte. Het idee dat je camper een doelwit is van criminelen. Gelukkig is het voorkomen van dergelijke diefstal helemaal niet zo heel ingewikkeld. Een paar simpele beveiligingsmaatregelen maken het al onaantrekkelijk – of praktisch onmogelijk – om je camper te stelen. Met camperbeveiliging van Bearlock, bijvoorbeeld, zet je je camper altijd met een gerust hart ergens neer.

Camperbeveiliging

Maar wat is dat nou precies “camperbeveiliging”? Daarmee bedoelen we veiligheidsmaatregelen die het gebruik van de camper onmogelijk maken en daarmee het stelen onaantrekkelijk. Een voorbeeld is het Bearlock versnellingsbakslot dat we hierboven noemden. Dit slot zet letterlijk de versnellingsbak op slot en is beschikbaar voor zowel handgeschakelde campers als campers met een automatische versnellingsbak. Alleen de met de bijgeleverde sleutel ontgrendel je de versnellingsbak. Het voordeel daarvan is dat de camper geheel nutteloos is voor gebruik door onbevoegden. Zelfs wanneer criminelen je camper op een oplegger zouden zetten, hebben ze er niets aan.

Inbraak

Het stelen van vrijwel de gehele camper is het grootste risico dat je loopt als eigenaar. Tegelijk zijn campers ook gevoelig voor inbraak. Op vakantie heb je de camper natuurlijk meestal bij je, maar soms laat je deze toch ergens achter je. Dat doe je natuurlijk niet achteloos en bij voorkeur op een plek waar enig toezicht is. Maar denk eraan: je camper hoeft geen onneembaar fort te worden, waarbij inbreken onmogelijk wordt. Criminelen zijn graag snel weer weg en kiezen altijd voor de weg van de minste weerstand. Met een paar slimme, maar belangrijke beveiligingsmaatregelen maak je inbreken in jouw camper onaantrekkelijk en beginnen ze er vaak niet aan. Voorbeelden zijn bewegingsmelders en raam- en deurbeveiliging. Allemaal voorzien van zichtbare uitingen aan de buitenkant, zodat inbrekers er vaak al niet eens aan beginnen en je ook niet met braakschade komt te zitten.

Advies

Wellicht ben je zelfs iets té voorzichtig of let je op de verkeerde zaken. Als je vragen hebt over de beveiliging van je camper, zowel tegen diefstal als inbraak, staat Busbeveiligers altijd voor je klaar. Met goed advies, maar ook met concrete maatregelen tegen inbraak en diefstal. Los daarvan is het ook altijd goed om zelf bewust stil te staan bij de risico’s. De meeste inbraken en diefstallen zijn te voorkomen met gezond verstand.