Wat is de beste garagedeur?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: er bestaat niet zoiets als de beste garagedeur. Dat komt namelijk omdat je wensen en het gebruik van de garage invloed hebben op welke garagedeur je het beste kunt kopen.

Daarom bespreken we in dit artikel een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, zodat je tot de juiste koopbeslissing kunt komen.

Waarvoor wil je de garage gebruiken?

De tijden waarin mensen de garage alleen gebruikte om de auto in te parkeren zijn al lang voorbij. Tegenwoordig wordt de garage ook gebruikt als hobbyplaats en als thuiswerkplek.

Als je de garage als thuiswerkplek gebruikt is een geïsoleerde garagedeur een must. En als het even kan moeten er ramen in het deurblad zitten zodat er voldoende daglicht in de garage binnenkomt. Een type garagedeur die dit allemaal heeft zijn openslaande garagedeuren van Hörmann.

Als je de garage gebruikt om met name de auto en je fiets in te stallen, is een kanteldeur een prima optie. Kanteldeuren zijn ongeïsoleerde garagedeuren die prijstechnisch gezien interessant zijn. Al zijn er ook geïsoleerde kanteldeuren voor als je garage in directe verbinding staat met je woning.

Welke uitstraling moet de garagedeur hebben?

Een tweede aspect dat belangrijk is met betrekking tot de garagedeur is de uitstraling. Als je een woning met een landelijke uitstraling hebt, bijvoorbeeld met een rieten dak of een woning waar veel hout in is verwerkt, dan is een houten garagedeur het mooiste.

Heb je een moderne woning? Dan is een aluminium garagedeur vaak mooier. Het grote voordeel van aluminium garagedeuren is dat ze onderhoudsvrij zijn. Bij een houten garagedeur moet je eens in de paar jaar onderhoud plegen om het hout tegen de weersinvloeden te beschermen.

Handmatig of elektrische bediening?

Een derde aspect dat belangrijk is bij de keuze voor een garagedeur is de bediening. De meeste garagedeuren zijn tegenwoordig leverbaar met elektrische bediening, met de optie om in noodgevallen de deur handmatig te kunnen openen.

Ga voor jezelf na of elektrische bediening een must is. Met name als je op leeftijd bent of als je de garage als parkeerplaats gebruikt is elektrische bediening een no-brainer. Met de elektrische bediening voorkom je dat je steeds moet bukken of als je de garage in wilt rijden eerst moet uitstappen om de garagedeur te openen.

Neem de tijd om je te oriënteren

Doordat er zoveel verschillende modellen garagedeuren zijn, kan het best lastig zijn om de juiste garagedeur te kiezen. We raden je daarom aan om de tijd te nemen om je te oriënteren op de verschillende soorten garagedeuren.

Bezoek ook showrooms om de verschillende soorten deuren uit te proberen. Op die manier krijg je een beter beeld bij de verschillende type garagedeuren en welke het beste bij jou past.